1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Teknisk support och felanmälan

Internet är långsamt

När du köper en tjänst köper du upp till en hastighet. Det betyder att om du har köpt 500/100 Mbit/s kan du nå hastigheter upp till 500 eftersom det inte går att garantera en enskild hastighet. Det flesta tjänsteleverantörer brukar ha en hastighetsgaranti med ca 25–30 Mbit/s. Det som en sorts godkänd felmarginal som anses vara rimlig.

bredbandskollen.se kan du mäta den faktiska hastigheten. Kom ihåg att mäta direkt ur fiberuttaget, ej via den trådlösa uppkopplingen, och att du ska mäta vid minst tre olika tillfällen för att få ett så riktigt resultat som möjligt.

1. Felsökning - gör så här:

Fyll i felsökningen nedan, gör de olika bredbandstesterna och bifoga allt till din tjänsteleverantör för en felsökning om du inte har lyckats lösa det på vägen.

Felsökning av utrustning i hemmet

• Lyser LAN? Om ja, i vilken färg?:
  • Har du testat med direktkopplad dator till fiberboxen?:
  • Har du testat alla LAN-portar?:
  • Länkar ditt nätverkskort i Gigabit?:
  • Vilken standard är det på din nätverkskabel:
  • Har du testat med annan nätverkskabel?:
  • Har du testat med annan dator?:
  • Använder du USB>Ethernet adapter?:

Felsökning av hastighet - gör bredbandstest

Bredbandstest ska göras mot speedtest.net, bredbandskollen.se och fast.com eftersom de kan ge olika resultat och olika information.

VIKTIGT! Mätningen godtas endast med datorn direktkopplad till fiberboxen.

• Är all annan utrustning urkopplad vid test?:

Bredbandskollen.se

Nedladdningshastighet 1:

Uppladdningshastighet 1:

Svarstid 1:

Speedtest.net

Nedladdningshastighet 2:

Uppladdningshastighet 2:

Svarstid 2:

Fast.com

Nedladdningshastighet 2:

Uppladdningshastighet 2:

Svarstid 2:

2. Felanmälan - gör så här:

När du har alla resultat och en ifylld felsökning ska du bifoga allt underlag till din tjänsteleverantör. De får nu all information de behöver för att snabbt komma igång med felsökningen.

Om din tjänsteleverantör konstaterar att felet ligger i fiberboxen eller i nätet kommer de att eskalera felanmälan till oss för djupare felsökning och åtgärd.

Din tjänsteleverantör kontaktar dig när det är åtgärdat.