Börja med att se till att alla kablar sitter i och sitter rätt. Därefter kan du prova att starta om fiberboxen och tillhörande kringutrustning (till exempel en router).

Gör så här:

• Dra ur elsladden från eluttaget i väggen och låt fiberboxen vara strömlös ca 15 minuter.
  • Starta om din dator.
  • Koppla in fiberboxen igen.
  • När fiberboxen startat kopplar du in din dator direkt in i fiberboxen med en nätverkskabel (RJ-45). Det betyder att om du har en router så ska den inte ska vara inkopplad när du gör detta. Har du en router ska den i det här läget vara urkopplad och strömlös.
  • Om internet fungerar när du har kopplat din dator direkt till fiberboxen så är det troligen routern, eller annan kringutrustning, som är problemet och du kan behöva starta om även den utrustningen.

Kontakta din tjänsteleverantör

Om internet INTE fungerar när du har kopplat din dator direkt till fiberboxen så kan det bero en driftstörning i nätet utanför ditt hus. I det här fallet kan du gå in på din bredbandsleverantörs (tjänsteleverantör) hemsida och se om det är en pågående driftstörning, samt kontakta deras kundservice för felanmälan.