Börja med att se till att alla kablar sitter i och sitter rätt. Därefter kan du prova att starta om fiberboxen och tillhörande kringutrustning (till exempel en router).

Gör så här:

• Dra ur alla nätverkskablar ur fiberboxen (de som sitter i fiberboxens uttag märkta LAN1 till LAN4) samt dra ur fiberboxens elsladd från eluttaget i väggen och låt fiberboxen vara strömlös ca 15 minuter.
  • Starta om din dator.
  • Koppla in strömmen fiberboxen igen.
  • När fiberboxen startat kopplar du in din dator direkt in i fiberboxen (vilket som helst av uttagen LAN1 till LAN4) med en nätverkskabel. Det betyder att om du har en router så ska den inte ska vara inkopplad när du gör detta.
  • Om internet fungerar när du har kopplat din dator direkt till fiberboxen så är det troligen routern, eller annan kringutrustning, som är problemet och du kan behöva starta om även den utrustningen.

Kontakta din tjänsteleverantör

Om internet INTE fungerar när du har kopplat din dator direkt till fiberboxen så kan det bero en driftstörning i nätet utanför ditt hus. Se aktuell driftstatus här. Du kan även gå in på din bredbandsleverantörs (tjänsteleverantör) hemsida och se om det är en pågående driftstörning, samt kontakta deras kundservice för felanmälan.

Ny fiberanslutning som aldrig fungerat

Är detta är en ny fiberanslutning som aldrig fungerat och du har fått mail från Open Infra om att din fiber nu är driftsatt? Isåfall skall du kontakta Open Infra direkt.