openinfra.com/status lägger vi upp alla driftstörningar som är bekräftade, det betyder att man kan uppleva ett kortare tidsglapp från att anslutningen till internet försvinner till att det finns en driftstatus på vår hemsida och i Navetappen.

Under tidsglappet rapporterar våra tekniska övervakningssystem att anslutningar har gått ner till vår nätövervakningscentral (även kallad NOC), som i sin tur skapar en rapport i Navet som är en tjänst för störningsinformation till operatörer och tjänsteleverantörer - så att de i sin tur kan meddela sina kunder att det är en störning i t ex bredbandstjänsten.

Navetappen är tillgänglig för allmänheten och du kan ladda ned den om du vill ha störningsinformation direkt i mobilen. Men tänk på att informationen i Navetappen kan vara både teknisk och knapphändig eftersom det är en bransch-app i första hand.

När rapport till Navet är skapad publicerar vi på vår hemsida, allt detta brukar bara ta någon minut - men det förutsätter att störningen är bekräftad som störning.

Samma procedur gäller när driftstörningen är avklarad, den måste vara bekräftad som avklarad innan vi kan ta bort den.

Om du upplever att din tjänst inte kommer igång efter en driftstörning kan du prova att starta om dator, router och fiberbox.

Om det fortfarande inte fungerar ska du kontakta din tjänsteleverantör med en felanmälan.

Vi undersöker möjligheten att kunna ge alla hushåll i vårt nät mer individuell störningsinfo via mejl eller sms, men tillsvidare kan du alltid höra med din tjänsteleverantör om de har någon driftinfotjänst som de kan erbjuda dig.

Ladda ner Navetappen (Saab AB)

Google Play

App Store