1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Teknisk support och felanmälan

Anslutning fungerar inte

1. Felsökning - gör så här:

Felsökning driftstatus

När vi har en bekräftad driftstörning lägger vi upp information om det på openinfra.com/status och meddelar alla tjänsteleverantörer i vårt nät. Tänk på att det ibland kan ta någon minut från avbrottet till avisering.

Felsökning utrustning i hemmet

• Sitter alla kablar i ordentligt och på rätt ställe?:
  • Har du dragit ut alla nätverkskablar som sitter i LAN-portarna, strömsladden och låtit fiberboxen vara strömlös i 15 minuter för att sedan
    • starta om datorn
    • ansluta strömadaptern
    • ansluta endast datorn i LAN-port (testa flera). Har du en router ska den inte ska vara inkopplad när du gör detta.

Om internet fungerar när du har kopplat din dator direkt till fiberboxen så är det troligen routern, eller annan kringutrustning, som är problemet och du kan behöva starta om även den utrustningen.

Felsökning strömadapter

• Testa en annan eller ny strömadapter, finnas att köpa i vanlig elektronikbutik och brukar heta nätadapter 12 V (DC) 12 W. Den här åtgärden bör du göra om PWR- och/eller WAN-lampan inte lyser.

Felsökning lampor på fiberboxen

Om WAN-lampan inte lyser, eller blinkar, indikerar det att anslutningen inte är uppkopplad till nätet.

• Vilka lampor lyser, eller blinkar, på fiberboxen?:

2. Felanmälan - gör så här:

När du har gjort alla steg ovan och det fortfarande inte fungerar ska du bifoga ifylld felsökning till din tjänsteleverantör tillsammans med följande information:

• Adressen det gäller
  • MAC-adress
  • Kontaktuppgifter

De får nu all information de behöver för att snabbt komma igång med felsökningen. Om din tjänsteleverantör konstaterar att felet ligger i fiberboxen eller i nätet kommer de att eskalera felanmälan till oss för djupare felsökning och åtgärd.

Din tjänsteleverantör kontaktar dig när det är åtgärdat.

Ny fiberanslutning som aldrig fungerat

Gäller det en ny fiberanslutning som aldrig fungerat och du har fått mejl från Open Infra om att din fiber är driftsatt? I så fall ska du göra en felanmälan till Open Infra direkt.