Vid felsökning etc kan det hända att vi behöver MAC-adressen till din fiberbox. Ibland kan vi även behöva MAC-adressen till din egen router eller till din dator. MAC-adressen är en unik kod som är kopplad till just din fysiska apparat, och den brukar skrivas på formatet ##-##-##-##-##-## dvs 6 par med siffror och bokstäver. Om vi ber dig om MAC-adressen så gör du såhär för att hitta den.

Fiberboxen

1. På alla nyare fiberboxar som vi har installerat hittar du MAC-adressen på en klisterlapp på framsidan.

OBS! Det sitter ibland en klisterlapp på baksidan med MAC-adress, men när boxen är monterad på väggen så ber vi dig att INTE dra i fiberboxen för att hitta den för om du rycker ned boxen från väggen så kommer vi troligen behöva skicka ut en tekniker mot en kostnad. Kontakta oss istället för att hitta bästa sättet att få reda på MAC-adressen.

Router

Om lappen med MAC trillat av din fiberbox så kan vi ofta istället vara hjälpta av att få MAC-adress från din egen router som är ansluten till fiberboxen. På din router så brukar MAC-adressen normalt stå på en lapp på undersidan.

Dator

Det kan även hända att vi ber dig om MAC-adressen på din dator. OBS för att det skall hjälpa oss så måste datorn vara ansluten till din fiberanslutning, antingen med kabel direkt till fiberboxen, eller med kabel eller wifi via din egen router som i sin tur är ansluten till fiberboxen.

Så här gör du för att hitta MAC-adressen på din dator:

1. Tryck på windowstangenten. Windowsmenyn hoppar nu upp. Skriv cmd och välj klicka på 'Kommandotolken'

2. I det svarta fönstret som dyker upp skriver du nu: ipconfig /all
(du kan även kopiera 'ipconfig /all' , och sedan högerklicka i det svarta fönstret för att klistra in den)

3. Tryck på Enter-tangenten

4. Vid texten Physical Address hittar du datorns MAC-adress (se nedan)