Vid felsökning etc kan det hända att vi behöver MAC-adressen till din fiberbox. MAC-adressen är en unik kod som är kopplad till just din fysiska apparat. Om vi ber dig om MAC-adressen så gör du såhär för att hitta den.

1. På alla nyare fiberboxar som vi har installerat hittar du MAC-adressen på framsidan i form av en sifferkod och en QR-kod.

OBS! Det sitter ibland en klisterlapp på baksidan med MAC-adress, men när boxen är monterad på väggen så ber vi dig att INTE dra i fiberboxen för att hitta den för om du rycker ned boxen från väggen så kommer vi troligen behöva skicka ut en tekniker mot en kostnad. Kontakta oss istället för att hitta bästa sättet att få reda på MAC-adressen.

Det kan även hända att vi ber dig om MAC-adressen på din dator. Så här gör du för att hitta MAC-adressen på din dator.

Windows

1. Skriv cmd i sökrutan och välj Kommandotolken

2. Skriv ipconfig /all

3. Tryck enter

4. Vid Physical Address hittar du datorns MAC-adress