1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Definitioner

Fasadbox är inte en CPE

En fasadbox sitter på utsidan av ditt hus (villa eller fritidshus) och är en som en skyddslåda för fibern. Den skyddar fibern mot väder och yttre påverkan. Om det skulle bli fiberbrott mellan fasaden och noden så behöver vi ej ha tillträde till hemmet utan kan blåsa om fibern från fasadboxen. Det finns ingen ström till fasadboxen.

Äldre installationer kan sakna fasadbox eftersom man hade att annat sätt att installera fiber då. Om du har en äldre installation utan fiberbox kan vi behöva få tillträde till fiberboxen på insidan för att blåsa om fiber vid eventuellt fiberbrott.