1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Tjänsteleverantörer och driftsättning

Hur gör jag för att byta tjänst eller tjänsteleverantör

När du vill byta tjänst eller tjänsteleverantör gäller det att göra rätt för att undvika onödiga stopp i tjänsten. 


Byta tjänsteleverantör

Om du vill byta till en ny tjänsteleverantör kan den nya tjänsteleverantören inte lägga in en ny tjänst för dig förrän det finns en uppsägning av den gamla tjänsten inlagt i systemet. OBS den gamla tjänsten behöver inte vara avslutad utan det räcker med att det finns ett slutdatum inlagt!


Så snart din gamla tjänsteleverantör lagt in ett avslutsdatum i systemet ser din nya tjänsteleverantör det och kan då lägga in aktivering av den nya tjänsten så att den aktiveras i samma ögonblick som den gamla tjänsten avslutas.


Blir det avbrott?

När man byter tjänsteleverantör så kan det ibland bli ett avbrott på upp till 1h och därför brukar man gärna lägga tjänstebytet vid midnatt. Be din tjänsteleverantör om detta så du inte får avbrott mitt i VM-finalen eller telefonkonferensen. Det kan hjälpa att starta om fiberboxen (dra ur och sätta i strömkabeln), men det är inte säkert.


För den tekniskt lagde: När man byter tjänsteleverantör så slår bytet igenom först när DHCP-leasen förnyas vilket sker en gång per timme.


Behålla samma tjänsteleverantör men ändra hastighet

Kontakta din tjänsteleverantör och beställ ändringen. Här har tjänsteleverantören full kontroll och kan därför enkelt lägga in bytet och du ska inte behöva uppleva något avbrott alls.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov