1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Driftstatus

Så här jobbar vi med aktuell driftinformation

openinfra.com/status lägger vi upp alla driftstörningar som är bekräftade samt alla planerade arbeten som kan leda till nedtid.


När en störning uppstår i nätet så får vår NOC (Network Operations Center, dvs driftcentral) larm från systemen och teknikerna börjar felsöka. Så fort vi kan konstatera att det faktiskt är ett fel så publicerar vi det på hemsidan. Vi publicerar även på Navet* som är en tjänst för sprida driftinformation till alla tjänsteleverantörer så att de kan ge bra svar till dig om du kontaktar dem med fråga om störning. 


Samma procedur gäller när driftstörningen är avklarad, den måste vara bekräftad som avklarad innan vi kan ta bort den.


Om du upplever att din tjänst inte kommer igång efter en driftstörning kan du prova att starta om dator, router och fiberbox. 


Om det fortfarande inte fungerar ska du kontakta din tjänsteleverantör med en felanmälan.


Vi undersöker möjligheten att kunna ge alla hushåll i vårt nät mer individuell störningsinfo via mejl eller sms, men tillsvidare kan du alltid höra med din tjänsteleverantör om de har någon driftinfotjänst som de kan erbjuda dig.


* Navet är en branschgemensam meddelandetjänst som drivs av PTS (Post och Telestyrelsen) för att sprida driftsinformation mellan nätägare och tjänstleverantörer. Tidigare fanns en Navet-app där du kunde prenumerera på uppdateringar i mobilen men PTS har beslutat att ta bort den. Open Infra jobbar med en egen meddelandetjänst som vi kommer återkomma om när den blir klar.



Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov