Vi har under föregående vecka genomfört förändringar i vår telefonväxel. Vi har gjort detta för att det ska gå lättare och snabbare att få svar från oss.

Du kan ringa in till oss dygnet runt och genom att välja knappval få svar på de vanligaste frågorna med hjälp av vårt talsvar. Om du inte får svar på din fråga genom knappvalen så når du oss genom hjälpformuläret på openinfra.com/kundtjanst. Fyll i så mycket detaljer som möjligt så kan vi vara effektivare i att svara dig. Där finns även svar på de vanligaste frågorna.

Vårt mål är att svara inom en arbetsdag och vi ringer upp dig om det behövs. För att klara detta har vi nu fördubblat vår personalstyrka i kundtjänst. På så sätt vill vi ge dig bästa möjliga service utan att du behöver vänta i långa telefonköer.